Dögem'in Genç Vekilleri Başkan Çandır'a Projelerini Anlattı

Döşemealtı Belediyesi Gençlik Meclisi (DÖGEM) üyesi gençler, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti. DÖGEM'li gençler projeleri hakkında Çandır'a bilgi verirken, Çandır gençlere Borsa'nın çalışmalarını anlattı.
Döşemealtı Belediyesi Gençlik Meclisi (DÖGEM) genç vekilleri, Proje Danışmanı Murat Dinç önderliğinde Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti. ATB Başkan Yardımcısı Halil Bülbül'ün de bulunduğu ziyarette DÖGEM genç vekiller, Çandır'a çalışmaları hakkında bilgi verirken, yaptıkları projeleri anlattı. Döşemealtı sınırları içerisinde sosyo kültürel yapıları farklı 33 mahallede yaşayan 14-25 yaş arası gençlerin yerelde yönetim sürecine dahil olmak için hayata geçirilen bir projeye dahil olduklarını belirten genç vekiller, kişisel sosyal ve mesleki gelişim seminerlerine katıldıklarını kaydetti. Her bir gencin yürüttüğü bir proje olduğunu belirten gençler, DÖGEM sayesinde özgüveni yüksek gençler haline geldiklerini bildirdi.
“Atatürk memleketi sizlere emanet etti”
Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, gençlerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, gençliğe böyle bir fırsat verdiği için Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e teşekkür etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün memleketi, Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini belirten Çandır, “Sizler geliştikçe memleket gelişecek. Sizler geliştikçe sadece kendinizi değil memleketi de geliştireceksiniz” dedi. Türkiye'de ilk defa Antalya Ticaret Borsası bünyesinde Borsa Gençliği adıyla bir oluşumu kurduklarını, genç beyinlerle birlikte bir çok projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Çandır, gençliğe verdikleri önemi anlattı.
“Tarım topraklarına sahip çıkın”
Gençlerin en büyük sorumluluklarından birinin tarım topraklarını korumak olduğunu kaydeden Çandır, “Bu kentin insanları olarak tarım topraklarımıza yeterince sahip çıkamadık. Ben gençlikten bu anlamda umutluyum” dedi. Gençlerin tarımla ilgili her türlü çalışmasının yanında olduklarını bildiren Çandır, ATB'nin çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi. 2 yıl sonra 100 yaşına basacak olan Antalya Ticaret Borsası'nın kentin sorunlarına kafa yoran bir Borsa olduğunu anlatan Çandır, “Memleket sevdanız varsa güzel işler yaparsınız. Sizi böyle bir oluşum içerisinde yer alıp çalışmalar yaptığınız için kutluyorum” diye konuştu.

© 2024, DÖGEM | Döşemealtı Gençlik Meclisi. Tüm Hakları Saklıdır.