DÖGEM 5.Dönem Başlıyor

DÖGEM 2021 5.DÖNEM GENÇVEKİL BAŞVURULARI

Başvuru dönemi 15 Şubat 2021 tarihinde başlayıp 16 Nisan 2021 tarihinde sona erecektir. Sadece 1995-2006 yıllarında doğan Adaylar Başvurularını Online başvuru ile DÖGEM web sitesi üzerinden yapabileceklerdir.

Döşemealtı Belediyesi bünyesinde DÖGEM oluşturduğu vizyon ve içerik ile Türkiye'nin “siyasal katılım ve yönetişim, aktif ve bilinçlik vatandaşlık, gençlik, eğitim, kentleşme ve çevre, sağlık, kültür, sosyal işler, girişimcilik, sanat ve spor” ve benzeri alanlarının tamamını bir bütün olarak açık, hesap verilebilir, siyasi partiler üstü yaklaşımla ele alan gençlerin organize ettiği 21.yüzyıla özgün sosyal ve yenilikçi bir gençlik organizasyonudur.

Türkiye'de 2018 de yılın Gençlik Meclisi seçilmiş DÖGEM ile aktif, üretken, gönüllü ve bilgili gençlerin artması, gençlerin insiyatif alarak kendi kararları ile faaliyetler, projeler ve kültürden, spora, araştırmadan, müziğe bir çok alanda çalışmalar yapmasına, Döşemealtı kent yönetimi süreçlerine demokratik kültür içinde aktif katılım imkan sağlamaktadır. DÖGEM, Türkiye ve Dünya'da Döşemealtı Belediyesinin Gençlik için aktif vatandaşlık modeli ve markasıdır. DÖGEM ile Gençlerin Vizyonları bir Dünya İnsanı olarak gelişmektedir.

DÖGEM, 13 Mart 2016 SODEM tarafından İzmir/Seferihisar'da Ulusal çapta düzenlenen Yerel Yönetim Projeleri Ödül Töreninde 500 proje arasından “Katılım ve Yönetişim” başarı ödülünü Döşemealtı Belediyesine kazandırmıştır. 21 Aralık 2017 Akdeniz Belediyeler Birliği Tarafından düzenlenen "3.Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışmasında" "İyi Yönetişim" Başarı ödünü 4 Aşamalı Gençlik Meclisi Projesi “Dögem” ile Döşemealtı Belediyesi kazanmıştır. 8 Mayıs 2018 Ulusal Gençlik Parlamentosu-UGP tarafından düzenlenen Türkiye çapında 300 Genç Delegenin katıldığı 14.Genel Kurul'da “DÖGEM” Yılın Gençlik Meclisi” olarak seçilmiş ve ödülünü kazanmıştır.

DÖGEM ile gençler Avrupa Birliği Erasmus+ programı projeleri ile Avrupa ülkelerine gitmektedir. 2016 yılından bugüne 106 Genç AB ülkelerine Erasmus+ ve ESC projelerinden faydalanmıştır. 2021 yılında da 32 Gençvekil Gönüllü projelerine ve 10 genç de gençlik değişim projesi için Avrupa ülkelerine gidecektir. DÖGEM Gençlere Avrupa fırsatı sunan ve bu özelliği ile de Türkiye'de tek Gençlik Meclisidir.

DÖGEM, Dünya'daki Gençlik Meclisleri ile işbirliği ziyaretleri için; Almanya, İsviçre, İtalya, Pakistan, Avustralya ve Belçika'daki Gençlik Meclisleri ile Ülkemizdeki aktif Gençlik Meclisleriyle iletişimini sürdürmektedir. DÖGEM Ulusal Gençlik Parlamentosu ve GOFOR-Ulusal Gençlik Konseyi Gençlik Örgütleri Forumuna ve Gençlik Birlikte Platformuna tam üyedir.

DÖGEM Gençvekilleri “Katılımcı demokrasi ve Yönetişim”in gereği olarak yerel yönetim süreçlerine aylık olarak en az 1 kez toplanan Meclis Genel Kurul Toplantısı'na katılarak kararları ile kent yönetimine dâhil olmaktadırlar.

DÖGEM Akademi bünyesinde kişisel, sosyal ve mesleki gelişim seminerleri ile gençlerimiz vizyonlarını geliştirmekte ve geleceğe güvenle hazırlamaktadır.

DÖGEM Kulüpleri içeriği gençler tarafından oluşturulan sosyal sorumluluk ve farkındalık projeleri ile sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelere; tiyatrodan-koroya-spordan-doğa yürüyüşüne-bisiklet turuna-sinemadan-futbola-voleybala-operaya, yabancı dil konuşma kulüplerine vb. birçok alanda Kulüplere katılmakta ve gençlerle birlikte yeni çalışmalar hazırlamaktadır.

DÖGEM Proje Geliştirme Merkezi bünyesinde başta Avrupa Birliği Erasmus+ ve BAKA olmak üzere temel proje döngüsü eğitimleri alarak analitik düşünerek Döşemealtı için proje başvuruları gerçekleştirmelerine destek verilmektedir.

4 Aşamalı Döşemealtı Gençlik Meclisi - DÖGEM 5.Dönem Gençvekil Online Başvuru formunu indirmek için link:

http://dogem.dosemealti.bel.tr/tr/uye-ol.html

DÖGEM 5.Dönem Gençvekil Online Başvuru formuna erişmek için link:

https://forms.gle/8ftac5TbBirPKkRh6

© 2024, DÖGEM | Döşemealtı Gençlik Meclisi. Tüm Hakları Saklıdır.