DÖGEM’den Gençlere Avrupa Fırsatları

Döşemealtı Belediyesi tarafından kurulan Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) hazırladığı projelerle ilçenin gençlerini Avrupa'ya göndermeye devam ediyor. Antalya'da Avrupa Birliği Erasmus+ Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı için 2017 yılında Akreditasyon alan ilk ve tek ilçe belediyesi unvanına sahip olan Döşemealtı Belediyesi 2016-2020 yılları arasında Avrupa Gönüllü Hizmet projelerine 66, Erasmus+ Gençlik Değişim Projelerine 42 olmak üzere toplam 108 gence Avrupa fırsatlarını sundu.

Gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, vizyon kazanmaları ve ufuklarının genişlemesi için hayata geçirilen Avrupa Birliği projelerinde yurt dışı deneyimi kazanan Döşemealtılı gençler bir çok başarılı sosyal sorumluluk projesine de imza attı. İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya, Yunanistan, Almanya, Estonya, Hollanda ve Gürcistan'a gitme imkânı yakalayan Döşemealtı Gençlik Meclisi Gençvekilleri ilçenin gönüllü tanıtım elçisi oldu. Gittikleri ülkelerde Türkiye Büyükelçilikleri, Belediye Başkanları ve ilgili sivil toplum örgütlerini ziyaret eden gençler Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in dostluk mektubu ve ilçenin simgesi olan Döşemealtı halısını hediye ederek Döşemealtı'nın tanıtımına katkı sağladı.

AB PROJELERİNE 108 BİN 951 EURO HİBE DESTEĞİ

Döşemealtı Belediyesi'nin Gençlik hakları ve çalışmaları için geliştirdiği özgün bir model olan ve gençlerin çözüm odaklı bir yaklaşımla kent yönetimine katılmaları amacıyla kurulan Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) vekilleri Projeler sayesinde Avrupa'ya gitme ve görme fırsatı bulurken tüm ulaşım, seyahat, konaklama ve cep harçlıkları Avrupa Birliği hibe projesinden karşılandı. Bu güne kadar Döşemealtı Belediyesi'nin hayata geçirdiği AB projelerine 108 bin 951 Euro hibe desteği geldi. Antalya'da Avrupa Birliği Erasmus+ Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı için 2017 yılında Akreditasyon alan ilk ve tek ilçe belediyesi unvanına sahip olan Döşemealtı Belediyesi AB Akreditasyon sonrası 3 Erasmus+ Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

36 GENÇ VEKİL DAHA AVRUPAYA GİDECEK

Döşemealtı Belediyesi Döşemealtı Gençlik Meclisi tarafından hazırlanan ve 2021-2023 yılları döneminde kabul edilen 4 yeni proje ile 36 Döşemealtılı genç daha Avrupa ya gidecek. Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçe gençlerinin her zaman yanında olduğunu belirterek, “Türkiye'ye örnek olan ve birçok ödüle layık görülen Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) projemiz sayesinde ilçe gençlerine Avrupa kapısını açtık. 1 yıl boyunca kişisel gelişimleri için bir çok eğitimden geçirdiğimiz gençlerimiz Avrupa'yı görme oradaki eğitim ve yaşam hakkında bilgi sahibi olma imkânına erişti. Vizyon sahibi bireyler haline gelen Gençlerimize önümüzdeki dönemde de yine Avrupa kapısını açacağız” dedi.

© 2024, DÖGEM | Döşemealtı Gençlik Meclisi. Tüm Hakları Saklıdır.