Gençvekillerimizden İstiklal Marşı'nın kabulü anısına Özel Proje

Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin Gençvekilleri, anlamlı bir projeye daha imza attı. Gençvekiller, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıldönümünde 12 Mart tarihinde ilçenin tarihi, doğal ve kültürel yerleri ile belediyenin vizyon projelerinin hayata geçirildiği alanlarda İstiklal Marşının 10 kıtasını okudu.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in vizyon projeleri arasında yer alan ve ilçe gençlerinin yerel yönetimlerde söz sahibi olması, aktif vatandaşlar olarak kent yönetimine katılmaları amacıyla 3 yıl önce kurulan Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) Gençvekilleri, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla özel bir proje hazırladı.

DÖGEM Gençvekilleri, proje kapsamında binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip Karain Mağarası, Termessos Antik Kenti; Kervansaraylar Evdirhan ve Kırkgözhan; doğal güzellikler Kırkgöz Gölü ve Güver Uçurumu; ilçenin vizyon projeleri Döşemealtı Hastanesi ile Müze Cami gibi alanlarda İstiklal Marşı'nı seslendirdi. Proje için çekimler 1 hafta sürdü.

Proje ile İstiklal Marşı'nın kabulü ile Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anarak ilçenin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı hedeflediklerini ifade eden Gençvekiller, ortaya çıkan video klibi Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e armağan ettiler. Başkan Genç ise gençlere yönelik çalışmaların meyvelerini verdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Video bağlantı linki: https://www.youtube.com/watch?v=dn-_k0I8-C0

© 2024, DÖGEM | Döşemealtı Gençlik Meclisi. Tüm Hakları Saklıdır.