DÖGEM’de üçüncü dönem

Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin (DÖGEM) üçüncü dönem vekilleri mazbatalarını alıp yemin ederek göreve başladı.

İlçede yaşayan gençlerin yerel yönetimlerde söz sahibi olması ve kent yönetimine katılmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen ve Türkiye Büyük Millet Meclisi ruhuna uygun olarak planlanan DÖGEM'in üçüncü dönem vekilliği için 132 genç başvuru yaptı. 2 gün süren mülakatlar sonucu başarılı olan 25 erkek, 25 kızdan oluşan DÖGEM yeni Gençvekilleri hafta sonu düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.

Yüzde 50 cinsiyet kotası ve engellilere pozitif ayrımcılık uygulanan projede 50 genç, 1 yıl süreyle DÖGEM vekili olarak görev yapacak. Üçüncü dönem vekilleri, mazbatalarını Belediye Başkanı Turgay Genç'in elinden aldı. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan törene Başkan Genç'in yanı sıra, Meclis Üyesi Ramazan Bahşi, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Zekeriya Altun, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Zeki Öner Özgöçer, bürokratlar, ilçe protokolü ve Gençvekillerin aileleri katıldı.

ÖDÜL AVCISI DÖGEM

Döşemealtı Belediyesi tarafından partiler üstü zihniyetle olarak kurulan Döşemealtı Gençlik Meclisi'nin çalışmalarından mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Genç, “Bu yıl üçüncü dönemine giren DÖGEM, Türkiye'de örnek gençlik hareketleri arasına girdi. Önce SODEM, ardından da Akdeniz Belediyeler Birliği bu projeyi ödülle taçlandırdı. Gençlerimizin hayata geçirdiği sayısız proje ilçemizin gelişmesine katkı sağladı. Şimdi siz yeni Gençvekillerden eski projelerin üzerine çıkmanızı istiyorum. Hepinize başarılar dilerim” dedi.

Tören, Gençvekillere rozetlerinin takılması ve Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çekimi ile sona erdi. Gençvekiller önümüzdeki günlerde kendi yönetimlerini belirleyip faaliyetlerine başlayacak.

© 2024, DÖGEM | Döşemealtı Gençlik Meclisi. Tüm Hakları Saklıdır.