TARİHİ DÖŞEMEYOL'da ATAYA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ ve MACARİSTAN FAHRİ KONSOLOSU ile 2.DÜNYA SAVAŞI

Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yıldönümünde Ariassos ve Antik Döşeme Yol'da yürüyüş gerçekleştirdi, 10 Kasım sunumu izledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yıldönümü nedeniyle anma etkinlikleri düzenleyen DÖGEM, iki ayrı etkinlik gerçekleştirdi. Macaristan Antalya Fahri Konsolosu ve tarihçi yazar Bekir Bülend Özsoy'u konuk eden DÖGEM üyeleri, Özsoy'dan Atatürk, Avrupa ve 2'nci Dünya Savaşı gibi tarih konularında bilgiler aldı.

İLK DURAK ARİASSOS

DÖGEM'in, Döşemealtı Doğa Sporları Kulübü (DÖDOK) işbirliğiyle gerçekleştirdiği Ata'ya Saygı Yürüyüşü'nde ise ilk durak Ariassos Antik Kenti oldu. Genç vekiller ve DÖDOK üyeleri, İskitler tarafından MÖ 3000'li yıllarda kurulan ve Roma döneminde yaşadığı deprem sonrasında terk edilen Psidya kenti Ariassos'u tanıdılar.

Doğa yürüyüşü ekibi, daha sonra Dağbeli Mahallesi'ne geçerek ellerinde Türk bayraklarıyla 3.5 kilometrelik Antik Döşeme Yol'da yürüdü. Yoğun bir katılımla gerçekleşen Ata'ya Saygı Yürüyüşü, Kovanlık Mahallesi'nde sona erdi.

© 2024, DÖGEM | Döşemealtı Gençlik Meclisi. Tüm Hakları Saklıdır.